Wednesday, July 17, 2013

Cezar salata


1 kašika maslinovog ulja
1 debela kriška belog hleba, skinuti koricu i iseći na male kocke
1 pileće grudi
1 glavica zelene salate isečena na komade
1 kašika sveže narendanog parmezana

Za preliv
2 kašike majoneza
1 kašika sveže narendanog parmezana
1 kašičica limunovog soka
1/2 čena belog luka, izmrvljenog
1/8 kašičice Dižonskog sosa
nekoliko kapi Vorčester sosa
nekoliko kapi Tabasko sosa

Priprema:

Zagrejte ulje u malom tiganju čije se dno ne lepi i dodajte kockice hleba. Pržite okrećući s vremena na vreme, dok ne postanu zlatno žute. Izvadite ih i upijte suvišnu masnoću papirnim ubrusom.
Isecite piletinu na komade veličine zalogaja i stavite u tiganj. Pržite tri, četiri minuta dok ne budu potpuno prženi i ostavite da se ohlade.
Da biste napravili preliv, pomešajte majonez, parmezan, sok od limuna, beli luk, Vorčester sos i tabasko.
Pomešajte zelenu salatu i piletinu i sipajte veći deo preliva preko.
Ubacite u salatu krutone (pržene kockice hleba), pospite narendanim parmezanom i sipajte ostatak preliva.

No comments:

Post a Comment