Wednesday, July 31, 2013
Buredzike sa ovcijim mesom
za fil
1 kg mlevenog mesa ovcije
zacin,
so,
biber po ukusu
priprema jufki
1 kg brasna
50 ml ulja
1 supena kasika soli
mlaka voda po potrebi da se zamese jufke
brasno sipati u vecu vanglu dodati ulje i so i sa mlakom vodom zamesiti testo testo za jufke nesme biti ni tvrdo ni previse mekano dobijno testo odeliti na nekoliko manjih loptica dobijene loptice fino oblikovati namazati sa uljem slotiti u tepsiju pokriti sa prijanjajucom folijom i ostaviti da odstoje 30 minuta
dok se testo odmara pripremiti nadev
meso so zacin i biber fino izmesati moze se po ukusu useckati i crnog luka ja nisam jer moj sin nevoli luk u piti
radnu povrsinu pobrasnjaviti i lagano razvijati jufku
na ivice jufke sloziti meso i lagano uviti tj urolati nozem iseci na sirinu od 4 - 5 cm i slagati u tepsiju slozene buredzike pouljuti i peci u vreloj rerni 25 minuta na 275 stepeni
vruce buredzike preeliti sa 500 ml prokuhane vode i vratiti u rernu na 10 minuta posle izvaditi buredzike iz rerne poklopiti a za to vreme pripremiti preliv od pavlake i kiselog mleka
ko voli moze naseckati malo belog luka
vruce buredzike preliti measvinom kiselog mleka i pavlake i uzivati u ukusu
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment