Saturday, July 13, 2013

DJUVEC SA MESOM


Potrebno:
500g seckanog svinjskig mesa bez kostiju,
2 crna luka,
4-5 paprika,
3 sargarepe,
1 tikvica,
½ solje (od 2dl) graska,
1 solja boranije, ,
4 paradajza,
par cenova belog luka,
½ solje pirinca,
5-6 manjih krompira,
malo ulja,
so,
biber

Seckani luk i meso proprziti, dodati seckanu papriku i sargarepu, jos malo prziti, zatim tikvice, boraniju i beli luk, pa na kraju grasak i paradajz. Zaciniti solju i biberom, moze I malo ljute tucane aleve paprike. Uprziti, dodati pirinac, jos malo prziti. Sasuti u pekac, dodati isecen krompir, doliti vode da ogrezne, poklopiti I peci na 180C dok skoro sva voda ne uvri. Prilog-pecene ljute paprika. Prijatno!

No comments:

Post a Comment