Wednesday, July 10, 2013

CIMET ROLNE / CINNAMON ROLLS


Za testo:
½ solje (od 2dl) tople vode,
½ solje mleka,
¼ solje secera,
1/3 solje putera,
1 kasicica soli,
1 jaje,
3.5-4 solje brasna,
1 pakovanje kvasca

Za fil:
1/3 solje otopljenog putera,
¾ solje secera,
2 kasike cimeta,
ukupno ¾ solje grozdjica i seckanog badema

Glazura/preliv:
200g secera u prahu,
3 kasike putera,
1 kasicica vanilla ekstrakta,
6 kasika tople vode,
1 kasika soka od limuna

Izrada:

Pripremiti kvasac i ostaviti da se podigne. U vecoj posudi izmiksati mleko, secer, omeksali puter, so I jaje. Dodati 2 solje brasna i miksati dok se ne dobije glatka smesa. Dodati kvasac. Dodati i preostalo brasno i mesiti testo 5-10 min. Staviti u dobro nauljenu posudu, pokriti i ostaviti na toplo mesto, oko 1-1.5h, dok se test ne udvostruci.
Zatim ga razvuci oklagijom na pravougaonik, premazati otopljenim puterom. Pomesati secer i cimeti i posuti po testu. Preko toga posuti grozdjice i bademe.Urolati testo, iseci na 12-15 parcadi.
Tepsiju premazati puterom i posuti malo secera preko njega. Sloziti rolnice u tepsiju I ostaviti jos 30-40 min dok se ne udvostruce. Peci na 180C oko 30 minuta.
U medjuvremenu izmiksati puter, secer u prahu, vanilu, limun sok i po malo dodavati po jednu kasiku tople vode. Preliti tople rolnice ovim zalivom i uzivati u divnim mirisima I ukusima. Prijatno!

No comments:

Post a Comment